КОМПЕНСАЦІЙНИЙ ПАКЕТ: АНАЛІЗ, СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО РОЗРОБКИ В УМОВАХ ВІЙНИ - ПОПЛАВСЬКА, Оксана; ІЛЬЄНКО, Алла (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2024)
В статті зазначено, що однією з перешкод розвитку економіки є недосконалий механізм мотивації персоналу, що впливає на рівень продуктивності праці та залученості персоналу. Прийняття стратегічних рішень, їх зміна має прямий зв’язок з формуванням стратегії та політики управління персоналом . Неефективні рішення сприяють зниженню соціальної безпеки та зниженню рівня соціальних благ в складі компенсаційного пакету, що є важливими складовими компенсаційного пакету персоналу. Дослідження компенсаційного пакету вимагає постійного моніторингу на підприємстві, оскільки в умовах нестабільності, особливо в період війни, коли персонал організації є найбільш уразливим. Дослідження структури фонду оплати праці, компенсаційного пакету, мотиваційних профілів здійснювалося на прикладі хлібопекарських підприємств Сумської області. Роботодавці змушені шукати нових підходів до розробки компенсаційного пакету, ураховуючи імовірні ризики соціального, економічного, іншого характеру й водночас забезпечуючи сталий розвиток організації.