ТОВАРОЗНАВЧІ АСПЕКТИ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АСОРТИМЕНТНИХ ПОЗИЦІЙ - ДРАЖНИЦЯ, Сергій; КАЛІНСЬКИЙ, Євген (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У даній статті автори визначають роль і завдання інформаційного забезпечення асортиментних позицій та процесу їх управління, а також виокремлюють місце товарознавчих аспектів інформаційного забезпечення асортиментних позицій. Автори наводять залежність ефективності торговельної та посередницько-збутової діяльності від якості та повноти інформаційного забезпечення асортиментних позицій, як джерела релевантної інформації щодо їх особливостей та правил поводження з ними. Також у статті авторами здійснено короткий аналіз основних джерел інформаційного забезпечення асортиментних позицій. На основі проведеного аналізу авторами запропоновано, з метою удосконалення та підвищення якості інформаційного забезпечення асортиментних позицій та асортиментної політики торговельного підприємства в цілому, використовувати інформацію товарознавчої ідентифікації товарів.