ТЕРАПЕВТИЧНЕ САДІВНИЦТВО ЯК ІННОВАЦІЙНИЙ МЕТОД РЕАБІЛІТАЦІЇ:ПЕРСПЕКТИВИ ІНТЕГРАЦІЇ В СІЛЬСЬКИЙ ЗЕЛЕНИЙ ТУРИЗМ В УКРАЇНІ - ЖУРБА, Ігор; КОСОВСЬКА, Каріна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті досліджено особливості використання терапевтичного садівництва як інноваційного та ефективного методу реабілітації. Проаналізовано світовий досвід застосування гарденотерапії, її вплив на фізичне та психоемоційне здоров’я людини. Особливу увагу приділено механізмам терапевтичного впливу садівництва, а також можливостям його інтеграції у систему реабілітації в Україні. Окремо розглянуто перспективи поєднання терапевтичного садівництва із сільським зеленим туризмом як додаткового засобу відновлення, що забезпечує гармонійну взаємодію людини з природою. Визначено основні перешкоди та можливості розвитку гарденотерапії, запропоновано рекомендації щодо її впровадження в реабілітаційні програми.