СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМИ РОЗВИТКУ МЕХАНІЗМІВ ПУБЛІЧНОГО АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ ТЕРИТОРІЯМИ - БИЧКОВ, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглянуто основні виклики публічного антикризового управління територіями в умовах сучасних соціально-економічних потрясінь. Визначено ключові аспекти стратегічного підходу до антикризового управління, які включають фінансові, нормативно-правові та організаційні механізми. Особливу увагу приділено питанням цифровізації антикризового управління, залученню міжнародного досвіду та необхідності зміцнення фінансової автономії територіальних громад. Досліджено можливі шляхи вдосконалення фінансового забезпечення кризових заходів через реформування міжбюджетних відносин та державно-приватне партнерство. Запропоновано стратегічні підходи до підвищення ефективності державного реагування на кризові ситуації.