ІДЕНТИФІКАЦІЯ СТРАТЕГІЧНИХ НАПРЯМІВ РОЗВИТКУ СИСТЕМИ ЕЛЕКТРОННОГО УРЯДУВАННЯ В КОНТЕКСТІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ - КУТОВА, Марина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті визначено стратегічні напрями розвитку системи електронного урядування в Україні з урахуванням аспектів інформаційної безпеки. Доведено, що сучасні інформаційні технології забезпечують відкритість, прозорість та ефективність державного управління, але водночас породжують нові кіберзагрози. Проаналізовано нормативно-правову базу, інституційну структуру, технологічні аспекти, цифрову грамотність та міжнародну співпрацю як ключові компоненти системи забезпечення інформаційної безпеки. Визначено, що подальший розвиток електронного урядування вимагає системного підходу та інтеграції принципів кібербезпеки у процес державного управління.