ПОБУДОВА ВНУТРІШНЬОЇ СИСТЕМИ ESG СУБЄКТА ГОСПОДАРЮВАННЯ - АНІСІМОВА, Ольга; СІДОРЕНКО, Наталія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано основні принципи та підходи до побудови внутрішньої системи ESG на підприємстві. Встановлено, що необхідне запровадження цілісного підходу до інтеграції ESG-параметрів у систему управління підприємством. Це передбачає створення ефективної системи збору та аналізу даних, уніфікацію звітних форм, прозорість у соціально-управлінській діяльності, а також формулювання довгострокової стратегії сталого розвитку. Компанії, що адаптуються до сучасних вимог у сфері ESG, зможуть не лише задовольнити очікування суспільства, а й отримати додаткові конкурентні переваги у своїй галузі. Важливою перевагою інтеграції ESG є здатність бізнесу знижувати операційні витрати, підвищувати довіру клієнтів і партнерів, залучати інвесторів, орієнтованих на сталий розвиток, а також формувати довгострокову стійкість у мінливих умовах ринку.