СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІЧНОЮ БЕЗПЕКОЮ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ - ЄПІФАНОВА, Ірина; ДЖЕДЖУЛА, В’ячеслав (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті проаналізовано сучасні технології управління економічною безпекою підприємств в умовах невизначеності. В даному контексті розглянуто вплив фактору ризику на процес управління економічною безпекою підприємства. Запропоновано диференційне рівняння другого порядку для визначення рівня економічної безпеки в умовах невизначеності. Шляхом розв’язання рівняння промодельовано зміну рівня економічної безпеки підприємства за визначених початкових умов. За результатами моделювання виявлено, що основний вплив на рівень економічної безпеки має амплітуда випадкових коливань, а також фактори затухання і стабілізації.