СТРАТЕГІЯ ОРГАНІЗАЦІЙНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ - ТРУНІНА, Ірина; САКУН, Леся; ШИШЛОВА, Юлія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Стаття присвячена аналізу інтеграції управління проєктами в стратегію організаційного менеджменту, зокрема в умовах цифрової трансформації, підкреслюючи її важливість для забезпечення ефективності та адаптивності організацій. У результаті дослідження виявлено, що інтеграція управління проєктами в організаційну стратегію є критично важливою для забезпечення ефективної адаптації до цифрових змін. Встановлено, що ключовими елементами цієї інтеграції є узгодження пріоритетів проєктів з довгостроковими стратегічними цілями організації, оптимальний розподіл ресурсів, ефективний моніторинг та оцінка досягнення цілей. Окремо підкреслено використання інструментів, заснованих на штучному інтелекті та аналітиці великих даних, для автоматизації процесів і підвищення точності аналізу. У статті також розглянуто важливість поєднання гнучких методологій управління з інноваційними технологіями, що дозволяє оптимізувати проєктні процеси та забезпечувати прозорість інформаційних потоків. Дослідження також показало, що інтеграція управління проєктами в стратегію організаційного менеджменту дозволяє організаціям досягати високої конкурентоспроможності та стабільного зростання, а також забезпечує ефективну адаптацію до змін на ринку. З цією метою запропоновано комбіновану модель управління, яку можна застосовувати майбутнім командам для забезпечення адаптивності організацій до швидкозмінюваного бізнес-середовища.