ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ, УПРАВЛІННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ АНТИКРИЗОВОГО ФІНАНСОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВ - ТЮРІНА, Ніла; НАЗАРЧУК, Тетяна; ГУРНИЦЬКИЙ, Олександр; АНТОНЧИК, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
Досліджено сутність та змістовне наповнення дефініції «антикризовий потенціал», визначено ключові засади формулювання, що характерні більшості авторських визначень. Сформоване власне визначення антикризового потенціалу з урахуванням спільних ключових особливостей. Проаналізовано структурне наповнення антикризового потенціалу та визначено фінансову складову як пріоритетну, що реалізується через антикризове фінансове управління. Визначена основна мета та принципи організації фінансового менеджменту організації. Проаналізовано основні причини виникнення фінансових криз, виконана порівняльна характеристика антикризового та антикризового фінансового управління, визначені основні його особливості та складові. Виділено фінансові ознаки, що приводять до банкрутства підприємств. Охарактеризовано етапність та основні вимоги до реалізації фінансового механізму антикризового управління. Розроблено структурну схему процесу реалізації стратегії оптимізації структури капіталу як приклад реалізації складової антикризового фінансового менеджменту.