СТРАТЕГІЇ ЦИФРОВІЗАЦІЇ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ БІЗНЕСУ: ТРЕНДИ ТА ІННОВАЦІЇ - КУЩ, Анастасія; ПИРОГОВ, Дмитро; ПИРОГОВ, Єгор (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2025)
У статті розглядається роль цифровізації та її вплив на сучасний бізнес та економіку. Особлива увага приділена інтеграції новітніх цифрових технологій у різні аспекти діяльності підприємств. Досліджено, що цифрова трансформація дозволяє не тільки оптимізувати бізнес-процеси, а й створювати нові бізнес-моделі, що відповідають вимогам глобалізованого ринку. Було проаналізовано ключові напрямки цифрової трансформації та принципи цифровізації, наголошуючи на важливості стратегічного підходу до впровадження інновацій. Визначено переваги цифрових технологій та питання етичних аспектів, викликів та проблем, пов’язаних з інтеграцією технологій.