ОСОБЛИВОСТІ ТА ЧИННИКИ РОЗВИТКУ РЕГІОНАЛЬНИХ РИНКІВ ПРОДУКЦІЇ ПТАХІВНИЦТВА В УКРАЇНІ - УЛИЧ, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Ринок продукції птахівництва залишається стратегічно важливим для України, з великим потенціалом для зростання та адаптації до глобальних викликів. За результатами проведеного аналізу було виявлено основні особливості сучасного розвитку регіональних ринків продукції птахівництва в Україні, а також було наголошено на його просторовій асиметрії. Незважаючи на труднощі, ринок птахівництва залишився одним із найбільш стабільних аграрних секторів. Доведено, що ринок продукції птахівництва в Україні зазнає значних змін під впливом економічних, екологічних та соціальних чинників. Великий вплив мають глобальні кризи, валютні коливання та зміни у споживчих вподобаннях, що змушують виробників адаптувати свої бізнес-моделі. Домінування великих агрохолдингів створює виклики для малих і середніх підприємств, однак зростає інтерес до фермерської та органічної продукції. Сталий розвиток галузі потребує впровадження екологічно чистих технологій, зменшення впливу на довкілля та оптимізації логістики.