АНАЛІЗ ПІДХОДІВ ДО ОЦІНЮВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ РЕГІОНУ - ЗАВГОРОДНЯ, Т.; ТКАЧЕНКО, І.; БЕДНАРСЬКИЙ, К. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
В статті досліджуються питання, пов’язані з оцінюванням інвестиційної привабливості регіонів. Досліджено вплив інвестиційно-інноваційних процесів на сталий розвиток регіонів. Зроблено висновок щодо ролі інвестиційної привабливості регіонів для забезпечення їх фінансової самодостатності. Проаналізовано сучасні підходи науковців до інтерпретації змістовного наповнення категорії інвестиційної привабливості. Встановлено, що це складна багатогранна економічна категорія, яка характеризує комплексність регіонального простору з точки зору наявного інвестиційного клімату, стану та рівня розвитку відповідної інвестиційної інфраструктури. В статті проведений аналіз сучасних підходів до оцінювання інвестиційної привабливості. Встановлено, що таке завдання вирішується в рамках трьох основних науково-методичних підходів: статистичного, рейтингового та експертного. В рамках кожного підходу розглянуто їх особливості та напрями реалізації для вирішення поставлених завдань. На основі проведеного аналізу сформовано висновок щодо комплексного застосування методів оцінювання інвестиційної привабливості регіону для ухвалення інноваційно-інвестиційних рішень.