ПРО ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ФЕСТИВАЛЬНОГО ТУРИЗМУ(ЗА МАТЕРІАЛАМИ ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ) - ЛУЩИК, М. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У роботі описано підходи до трактування поняття «фестивальний туризм» у науковій літературі, наведені основні особливості, що визначають зміст фестивального туризму та описано обов’язкові складові будь-якого фестивалю, встановлено місце фестивального туризму у системі масових видів туризму, проведено класифікацію фестивального туризму за низкою ознак (за спрямованістю туристичних потоків, за масштабами територіального охоплення, за тривалістю поїздки, за демографічним і соціальним складом учасників подорожі, за характером організації, за інтенсивністю, за способом пересування). Проаналізовано сучасний стан розвитку фестивального туризму в регіоні. Укладено календар фестивалів Львівщини та подано характеристику найвідоміших фестивалів міста та області, особливу увагу приділено опису подій туристичного характеру. Описано нові організаторські та управлінські рішення при організації фестивалів Львівської області в карантинних умовах.