ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА: ПРОБЛЕМИ, СВІТОВІ ПРАКТИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ДЛЯ УКРАЇНИ - ФУРМАН, І. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті проведено дослідження основних аспектів державної підтримки сільського господарства в сучасних умовах, які регулюються нормативно-правовими актами. Визначено економічне значення державної підтримки, досліджено її сучасний стан та основні напрями для сільськогосподарських підприємств. Представлено результати аналізу передумов та заходів, що спричинили зміну напрямів та обсягів державної підтримки у бюджеті на 2020 рік. Встановлено шляхи розвитку державної підтримки аграрного сектору країни. Проаналізовано окремі світові моделі державної підтримки та окреслено перспективи для України. Отримані результати аналогічні вітчизняним дослідженням і відстоюють переконання про необхідність державної підтримки конкурентного середовища, а не лише окремих форм господарювання та забезпечення гарантування продовольчої безпеки методами регуляторної політики, що скоординована на підтримку галузі.