РОЗВИТОК ІНФРАСТРУКТУРНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СВІТОВОГО РИНКУ ЕЛЕКТРОННОЇ ЛОГІСТИКИ - ОМЕЛЬЧЕНКО, В.; ОМЕЛЬЧЕНКО, Г. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті зазначено, що пріоритетними ознаками сучасного етапу глобалізації є інформатизація, електронізація та логістизація міжнародного бізнесу, що виступає як новітній етап інтеграції світової економіки, зміст якого полягає у поширенні віртуальних потоків ресурсів, у результаті чого відбувається загострення конкурентної боротьби на світових електронних ринках, поглиблення взаємозв’язків між національними економіками на рівні процесів суспільного відтворення, формування інтегрованих логістично-електронних мереж та їх інфраструктури. На базі визначених закономірностей розвитку глобального електронно-логістичного ринку обґрунтовано науково-методологічні підходи до проведення дослідження особливостей розвитку інфраструктурного забезпечення національних ринків електронної логістики за критеріями: досконалості нормативно-правового забезпечення, розвитку електронного бізнесу; стану розвитку ІТ-сектору; оптимальності сегментної структури аутсорсингу електронно-логістичного ринку; ефективності існуючого стану інфраструктурного забезпечення розвитку національного ринку електронної логістики.