ЗНАЧЕННЯ УНІВЕРСИТЕТУ ДЛЯ ЕКОНОМІКИ МІСТА: ПРИКЛАД ВПЛИВУ ПЕРЕМІЩЕНОГО УНІВЕРСИТЕТУ - НЕСТОРЕНКО, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті розглянуто значення переміщеного університету для економіки приймаючого міста. Проаналізовано основні напрями впливу переміщеного університету на місцеву економіку. Визначено роль переміщеного університету на формування дохідної частини місцевого бюджету приймаючого міста. На прикладі Донецького національного технічного університету показано значення переміщеного вишу у забезпеченні зайнятості місцевого населення та зменшення темпів міграції.