ОЦІНЮВАННЯ ЗАГРОЗ ПРОФЕСІЙНІЙ ЕТИЦІ В ПРАКТИЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ БУХГАЛТЕРІВ - ЧЕБАН, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Стаття присвячена дослідженню питань ідентифікації та визначенню рівня загроз професійній етиці професійних бухгалтерів. Запропоновано алгоритм послідовних дій професійного бухгалтера при виявленні загроз порушення фундаментальних принципів етики. Надані рекомендації щодо методики диференційованої кількісної оцінки прийнятного рівня загроз, яка дозволяє врахувати ймовірність їх негативного впливу на дотримання принципів етичної поведінки та значущість загроз для професійного бухгалтера. Використання наданих пропозицій в практичній діяльності сприятиме більш свідомому ставленню бухгалтерів до дотримання фундаментальних принципів етики, забезпечить моніторинг обставин, що викликають загрози їх етичної поведінки та дозволить більш ефективно виконувати професійні завдання.