СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ПОДІЄВОГО ТУРИЗМУ НА ЗАКАРПАТТІ - ПАНЬКІВ, Н. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
У статті розглянуто теоретичні засади та історію вивчення подієвого туризму, його класифікацію, а також сучасний стан цієї сфери. Проаналізовано тенденції розвитку подієвого туризму на Закарпатті та встановлено, що протягом останніх років спостерігаються позитивні тенденції щодо їх розвитку, зокрема: з’являються спеціалізовані туроператори, що пропонують відповідні тури та відкриваються нові об’єкти подієвого відпочинку. Виявлено, що Закарпаття надзвичайно багате традиціями і етнічним колоритом та має значні переваги для розвитку подієвого туризму, оскільки тут наявний значний туристично-рекреаційний потенціал. У селах і містечках Закарпаття проходять найрізноманітніші і цікаві фестивалі та свята, які можна умовно поділити на три групи – винні, гастрономічні та фольклорні. Останнім часом великої популярності набули квіткові тури на Закарпаття. Подієвий туризм є перспективним видом туризму на Закарпатті, з невичерпним ресурсним потенціалом, а програми фестивалів є насиченими, оригінальними та цікавими і прибутковими. Вони сприяють соціально-економічному розвитку області, популяризації потенційних туристичних ресурсів серед населення.