ФОРМУВАННЯ ТА ОЦІНКА ІННОВАЦІЙНОГО РЕСУРСНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВ - НИЖНИК, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Для більшості вітчизняних підприємств малого і середнього бізнесу характерним є використання системи індикаторів лише фінансових показників діяльності. Такі системи є непоказовими, оскільки в сучасних умовах все більшої важливості набувають нематеріальні активи підприємств, ринкові фактори впливу, інноваційний потенціал тощо. Виникає необхідність формування нових критеріїв до оцінки рівня інноваційного потенціалу підприємств, які б дали змогу охопити усі важливі сфери діяльності та успішність їх взаємодії із зовнішнім середовищем. Розроблені системи індикаторів недостатньо адаптовані до українських реалій, через те потребують певного удосконалення та модифікації, що і може слугувати предметом подальших досліджень щодо формування і підвищення рівня інноваційного потенціалу та інноваційного розвитку підприємств малого і середнього бізнесу. У статті визначено етапи, зміст та принципи формування інноваційного ресурсного потенціалу та підходи до оцінки інноваційного потенціалу підприємств малого і середнього бізнесу.