ОБҐРУНТУВАННЯ ВЕКТОРІВ ТА ОРІЄНТИРІВ СТРАТЕГІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНАЛЬНИХ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ ТА ТЕРИТОРІЙ - СКОРОБОГАТА, Л.; ОКСЕНЮК, Т. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2021)
Обґрунтовано необхідність формування уніфікованого підходу до визначення стратегічних векторів та орієнтирів регіонального розвитку. Здійснено аналіз динаміки показника валового регіонального продукту на душу населення в Україні на основі побудови інтервальних рядів розподілу. Охарактеризовано п’ять груп регіонів за рівнем розвитку досліджуваного показника та можливі вектори й орієнтири їх стратегічних рішень.