ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ РОЗВИТКУ ЖИТЛОВОГО ФОНДУ - МАЛЯР, С. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті запропоновано організаційно-економічний розвитку житлового фонду. Наведено основні його складові підсистеми: підсистема впливу внутрішнього та зовнішнього середовищ; керуюча підсистема; керована підсистема; підсистема контролю; підсистема реалізації. Запропонований організаційно-економічний механізм розвитку житлового фонду, на відміну від існуючих, враховує надійність критичних систем внутрішньої інфраструктури житлових будинків на основі моделі, що ґрунтується на теорії нечіткої логіки та лінгвістичної змінної. Математична модель дозволяє врахувати кількісні та якісні фактори впливу критичної інфраструктури будинку на розвиток житлового фонду.