УДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМУ УПРАВЛІННЯ ОБОРОТНИМИ АКТИВАМИ ЯК УМОВА ЕФЕКТИВНОГО ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ - ГАВАТЮК, Л.; ПІЛАТ, А. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті проаналізовано удосконалення механізму управління оборотними активами на підприємствах як умова ефективного їх функціонування. Розглянуто роль оборотних активів у сучасних ринкових умовах. Досліджено поняття «оборотні активи підприємства» та «управління оборотними активами підприємства». Визначено головну мету управління оборотними активами та запропоновано завдання для досягнення цієї мети. Виявлено зовнішні та внутрішні фактори, що впливають на здійснення управління оборотними активами. Розроблено механізм ефективності управління оборотними активами підприємства, який представлений в структурно-логічній схемі. Проаналізовано управління оборотними активами підприємств на прикладі сільськогосподарського сектору України та визначено перспективи його розвитку. Зазначено основні напрями управління оборотними активами на підприємстві.