ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ГОСПОДАРЮЮЧОГО СУБ’ЄКТА ЯК РЕЗУЛЬТАТИВНОГО ПОКАЗНИКА ЙОГО ОБЛІКУ ТА ЗВІТНОСТІ - ЛОПАТОВСЬКИЙ, В.; КРАСУЦЬКИЙ, Р. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У роботі досліджено особливості формування та використання інформації про фінансові результати, як результативний показник діяльності підприємств, що формується за даними системи його обліку та звітності та використовується керівництвом з метою прийняття управлінських рішень з управління прибутком. Фінансові результати є вимірником ефективності роботи будь-якого комерційного підприємства, отримання прибутку – головною метою здійснення підприємницької діяльності. Вітчизняними та закордонними вченими підготовлено багато наукових праць з висвітлення особливостей формування та використання інформації про фінансові результати, однак основна проблема в тому, що не існує універсального рішення, як з оптимізації фінансових результатів, так і з підвищення прибутковості діяльності господарюючих суб’єктів. Сучасні економічні потрясіння показують нові слабкі місця в діяльності суб’єктів господарювання та політиці підвищення їхньої прибутковості, а тому дослідження і написання наукових праць та практичних рекомендацій з цієї теми завжди будуть актуальними.