СУЧАСНИЙ СТАН РОЗВИТКУ СТРАХОВОГО РИНКУ В УКРАЇНІ - СИДОРЧУК, І. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті здійснено аналіз страхових компаній у розрізі їх видів та основних показників діяльності страхового ринку. Для аналізу стану страхового ринку розглянуто обсяги страхових премій та страхових виплат, кількість укладених договорів страхування, обсяг надходжень та питому вагу валових страхових премій, страхові резерви, активи страховиків. Визначено основні тенденції у вітчизняному страхуванні. Досліджено вплив пандемії COVID-19 на сучасний стан розвитку страхового ринку в Україні. Запропоновано комплекс заходів для успішного подальшого розвитку ринку страхових послуг.