ПРАКТИЧНІ КОНТЕКСТИ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ НА УМОВАХ ПАРТНЕРСТВА: ПОЗИТИВНІ ЕКСТЕРНАЛІЇ ТА ЕФЕКТИВІСТЬ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - ВІВЧАР, О.; МУРАВСЬКА, Ю.; ГЕВКО, В. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
На сьогоднішній день наукова проблематика співробітництво Україна – НАТО як важливий механізм протидії гібридній війні є надзвичайно актуальною, багатогранною, оскільки безпека передусім. Виходячи з довгострокової цілі приєднання до загальноєвропейської системи колективної безпеки, Україна вибудовує нові підходи до забезпечення національної безпеки. Метою даної статті є огляд літературної тематики, а також сучасного стану співпраці Україна – НАТО, гібридної війни, а також додаткових та альтернативних форм політики безпеки. У цій роботі ми намагаємося визначити фактори співробітництва Україна – НАТО, умови, переваги та недоліки сучасних рішень, а також зробити висновок про поточну ситуацію з постановкою діагнозу для майбутнього механізму боротьби з гібридною війною. У статті використано звіти та результати окремих досліджень, проведених в Україні.