АНАЛІЗ ДОСЛІДЖЕНЬ ТЕОРІЇ УПРАВЛІННЯ ЗОВНІШНІМ ДЕРЖАВНИМ БОРГОМ - РАЗІНЬКОВА, Міла (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті поглиблено теоретичні засади визначення тенденцій розвитку теорії управління зовнішнім державним боргом. Проаналізовано існуючі дослідження теорії управління зовнішнім державним боргом. З метою реалізації бібліометричного аналізу – використано низку спеціалізованих методів та інструментів (вбудовані інструменти БД Scopus та Web of Science, VosViewer, Google Trends, Publish or Perish). Зважаючи на велику кількість наукових праць, присвячених зовнішньому державному боргу, було проведено поглиблений кластерний аналіз з метою виокремлення основних тематичних груп, представлених у літературі. За результатами просторової кластеризації було визначено 6 груп країн, дослідники з яких мають спільні публікації з питань зовнішнього державного боргу. На основі проведеного бібліометричного аналізу визначено ключові результати та загальні напрями щодо управління зовнішнім державним боргом.