МОТИВАЦІЯ ПЕРСОНАЛУ ЯК СПОСІБ ПОПЕРЕДЖЕННЯ ТА ВИРІШЕННЯ ТРУДОВИХ КОНФЛІКТІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ - ЛЮБОХИНЕЦЬ, Лариса (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті визначено важливість сформованості соціально-економічних умов, які передбачатимуть ефективне врегулювання трудових конфліктів на підприємстві. Виділено пріоритетність покращення мотивації персоналу із ціллю підвищення продуктивності та ефективності праці і одночасного попередження та вирішення трудових конфліктів на підприємстві. Визначено форми і джерела мотивації персоналу в контексті попередження та вирішення трудових конфліктів на підприємстві. Наголошено на низці правил та умов, яких необхідно дотримуватися при формуванні мотиваційної системи на підприємстві та вирішенні завдання врегулювання трудових конфліктів. Визначено необхідність впровадження структурного підходу при організації нарахування та виплат заробітної плата, яка одночасно здатна виконувати функції мотивації у забезпеченні продуктивної та ефективної праці і регулювання соціально-трудових відносин із націленістю на попередження конфліктів серед персоналу.