ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - ЖУРБА, Ігор; НЕСТОРИШЕН, Ігор; МАТЮХ, Сергій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
В статті проаналізовано сучасний стан, особливості розвитку та подальші перспективи туристичної галузі в Україні та світі. Авторами здійснено аналіз впливу пандемії COVID-19 на розвиток міжнародного туризму. Наголошено, що протягом 2020-2022 рр. туристична сфера зазнала значних втрат, що вимагає відповідної реакції міжнародної спільноти щодо покращення взаємодії національних економічних систем в контексті відновлення міжнародного туризму. В досліджені зазначено, що поточна криза виявила певні недоліки в менеджменті та готовності галузі, а також у можливості реагування на сучасні виклики та загрози. Крім того, авторами проаналізовано вітчизняні тенденції розвитку вітчизняної галузі у довоєнний період, виявлено нові тренди в географії іноземних туристів, а також узагальнено напрями відновлення вітчизняного туристичного сектору.