ШЛЯХИ УДОСКОНАЛЕННЯ ВЕДЕННЯ ОБЛІКУ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ НА ФАРМАЦЕВТИЧНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - ДАЦЕНКО, Г.; КУДИРКО, О. (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті проаналізовано необхідність здійснення обліку медикаментів у процесі здійснення діяльності фармацевтичних підприємств. Розглянуто типову кореспонденцію рахунків, яка використовується для виробництва, купівлі, внутрішнього пересування та реалізації лікарських засобів й предметів медичного призначення. Запропоновано схему організації діяльності фармацевтичних підприємств для удосконалення ведення обліку товарів, які належать до вказаної специфічної ланки. Виявлено шляхи удосконалення ведення обліку фармацевтичних товарів, що призведе до модернізації процесу закупівлі й реалізації лікарських засобів та медичного приладдя. Необхідною передумовою поліпшення обліку лікарських засобів є використання новітніх технологій, розробка та впровадження сучасного програмного забезпечення, а також підвищення кваліфікації персоналу, який буде виконувати обов’язки обліковця.