СТАН ТА ПРОБЛЕМАТИКА ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВ РЕАЛЬНОГО СЕКТОРА ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - ВАСИЛЬЦІВ, Тарас; КУНИЦЬКА-ІЛЯШ, Марта (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті акцентовано на актуальності дослідження сучасного стану економічної безпеки галузей реального сектора національної економіки України. Здійснено аналіз обсягів виробництва та реалізації продукції промисловими підприємствами. Проаналізовано структуру промислового виробництва в Україні з позиції економічної безпеки вітчизняних підприємств. Наведено характеристику основних показників розвитку промислових підприємств України у контексті забезпечення їх економічної безпеки. Продемонстровано ключові індикатори розвитку підприємств промисловості у системі функціонування національного господарства України. Узагальнено ключові показники обсягів та ефективності функціонування підприємств таких галузей національної економіки України, як сільське господарство, аграрний та будівельний сектори, транспорт, складське господарство, поштова та кур’єрська діяльність, транспорт і зв’язок. Зроблено висновки в контексті сучасних трендів розвитку вітчизняних підприємств реального сектора національної економіки та їх впливу на передумови забезпечення економічної безпеки суб’єктів господарювання.