ШЛЯХИ ЗМЕНШЕННЯ ХАРЧОВИХ ВІДХОДІВ НА РІВНІ ЗАКЛАДІВ ГОСТИННОСТІ ТА СПОЖИВАЧІВ - ТЕОДОРОВИЧ, Лариса; КИЯНИЦЯ, Марія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Стаття присвячена вирішенню проблем зменшення харчових відходів та збереження продуктів харчування. Зокрема, наведені показники втрат продуктів харчування та харчових відходів у світі, підкреслено, що заходи, спрямовані на зменшення втрат продуктів харчування, є важливими не тільки для подолання голоду та нестачі продуктів харчування у світі, а також для зменшення кількості парникових газів. Описані деякі міжнародні програми, державні правила та громадські ініціативи; розглянуті певні програмні продукти та практичні рекомендації для закладів гостинності. Скорочення обсягів харчових відходів на душу населення на рівні роздрібної торгівлі, закладів гостинності та самих споживачів має важливе значення для створення продовольчої безпеки та переходу до ресурсоефективної економіки.