СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ СФЕРИ ПОСЛУГ В УКРАЇНІ - АНГЕЛКО, Ірина; САМОТІЙ, Наталія; ЛЕХ, Галина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті висвітлено особливості та тенденції розвитку сфери послуг в Україні. Проаналізовано структуру обсягів реалізованих послуг в розрізі видів економічної діяльності та окремих груп споживачів. Визначено, що внесок сфери послуг у формування ВВП країни є досить суттєвим. Доведено, що збереження частки сфери послуг на достатньо високому рівні у структурі ВВП упродовж останніх років є, насамперед, наслідком її «проникненняф» практично у всі види господарської діяльності. Узагальнено, що для підтримки розвитку складових сфери послуг, які сьогодні зазнають значних втрат, необхідно вирішити комплекс складних завдань, які відіграють суттєву роль та є необхідними для мінімізації економічних наслідків війни в Україні.