АУДИТОРСЬКІ ПРОЦЕДУРИ ОЦІНЮВАННЯ ТВЕРДЖЕНЬ УПРАВЛІНСЬКОГО ПЕРСОНАЛУ ЩОДО НЕМАТЕРІАЛЬНИХ АКТИВІВ - ШЕРСТЮК, Олександр (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті охарактеризовані аспекти оцінювання тверджень управлінського персоналу стосовно інформації фінансової звітності про нематеріальні активи та операції з ними. Встановлено, що під час аудиту дані звітних форм досліджуються як сукупність тверджень, які характеризують залишки на облікових рахунках на звітну дату, зміст та результати господарських операцій з нематеріальними активами протягом звітного періоду, а також подання даних у формах фінансової звітності. З метою отримання та оцінювання аудиторських доказів стосовно відповідних даних пропонується застосування таких аудиторських процедур, як інспектування, спостереження, запит і підтвердження, повторне обчислення, повторне виконання та аналітичні процедури. Результати проведеного дослідження сприятимуть удосконаленню методики аудиту нематеріальних активів економічних субʼєктів.