ЕКОНОМІЧНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ ТА ПРІОРИТЕТИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПОТЕНЦІАЛУ НАЦІОНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА - МАТЮХ, Сергій; ЛОПАТОВСЬКИЙ, Віктор; КРАВЧИК, Юрій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У дослідженні розкрито актуальність проблеми формування та ефективного використання потенціалу економічного зростання України. Здійснено аналіз структури населення України (за статусом робочої сили, зайнятих і безробітних) у 2010–2021 рр. Проаналізовано ситуацію щодо оплати праці, а також заборгованості з її виплати у видах економічної діяльності економіки України. Відображено динаміку обсягів реалізованої промислової продукції вітчизняними підприємствами у 2010–2021 рр., у т. ч. за галузями промисловості України. Охарактеризовано структуру вітчизняного промислового виробництва станом на січень 2022 р. Наведено інформацію відносно індексів будівельної продукції та сільського, лісового і рибного господарства в Україні у 2015–2021 рр. Здійснено аналіз позицій економіки України у світовому рейтингу цифрової конкурентоспроможності. Узагальнено ключові проблемні аспекти та перешкоди реалізації економічного потенціалу України. Визначено стратегічні пріоритети системної державної політики становлення ефективної моделі забезпечення економічного зростання в Україні.