РОЗВИТОК SMART CITIES В УКРАЇНІ В КОНТЕКСТІ ГЛОБАЛЬНИХ ТРЕНДІВ - УНІНЕЦЬ, Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті проаналізовано особливості сучасного етапу розвитку смарт міст в світі та Україні, виокремлено ключові передумови. Встановлено, що формування смарт міст відбувається в умовах глобальної інтелектуалізації, що знаходить своє відображення у ключових індексах та рейтингах оцінки смарт міст в світі. Визначено, що вага факторів інтелектуалізації в окремих індексах може сягати 40% в загальній оцінці. Загалом в рамках дослідження охарактеризовано український кейс становлення смарт міст та проаналізовано ключові форми реалізації процесу смартизації містоуправління. Визначено ключові особливості формування системи розумного управління в містах: Київ, Полтава, Харків, Одеса, Львів, Дніпро.