ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ РОЗВИТКУ ЕЛЕКТРОННОГО БІЗНЕСУ - ЛЯШЕВСЬКА, Вікторія; ДАНИЛЕЙКО, Єлизавета; ДЯЧЕНКО, Юлія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено різні підходи до визначення поняття «електронний бізнес». Наведено поняття електронна комерція та підкреслено різницю між нею та електронним бізнесом, визначено основні відмінності між цими двома поняттями. Також у статті досліджено засоби забезпечення бізнес-процесів та принципи формування інфраструктури електронного бізнесу. Визначено його переваги та недоліки, сильні та слабкі сторони за допомогою SWOT-аналізу. Дізналися, які фактори гальмують розвиток електронного бізнесу в Україні та запропонували заходи щодо зростання цієї сфери.