ВПЛИВ СИСТЕМИ ІНДЕКСУ ІНКЛЮЗИВНОГО РОЗВИТКУ НА ПОКАЗНИКИ НОМІНАЛЬНОГО ВВП ТА ВВП ЗА ПКС - МАХОНІН, Владислав (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті презентовано аналіз впливу системи Індексу інклюзивного розвитку (ІІР) на такі дві форми ВВП як номінальний ВВП на душу населення і ВВП за паритетом купівельної спроможності на душу населення. Даний вимір аналізу є складовою дисертаційного дослідження автора в рамках програми PhD, присвяченого визначенню загальної ефективності запропонованого ВЕФ у 2017 р. Індексу інклюзивного розвитку. Регресійний аналіз продемонстрував мінімальну наявність суттєвих впливів конструкціїї Індексу інклюзивного розвитку на номінальний ВВП на душу населення та ВВП за ПКС на душу населення як два основних існуючих в світі економічних індикатора, що дозволило говорити про абстрактність конструкції ІІР.