ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ АГРАРНОГО РИНКУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - БОЙКО, Віталій (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Стаття присвячена дослідженню функціонування аграрного ринку України в умовах воєнного стану. Визначено теоретико-змістовні характеристики аграрного ринку. Ідентифіковано основні проблеми його розвитку в умовах воєнного стану, а саме: зростання цін на сировину для виробництва аграрної продукції, зниження купівельної спроможності населення, підвищення ризиків збитковості виробників продовольства, блокування морських портів для здійснення експортно-імпортних операцій, руйнація логістичної інфраструктури АПК, небезпечність ведення аграрного виробництва на деокупованих і прифронтових територіях України. Запропоновано комплекс заходів, спрямованих на покращення процесу функціонування аграрного ринку України в умовах воєнного стану.