МІЖНАРОДНІ ТА НАЦІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ ПРИНЦИПІВ КОРПОРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ - ДИХНІЧ, Дмитро (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті розкрито сутність міжнародних принципів корпоративного управління в розрізі формування ефективних взаємовідносин з клієнтами, акціонерами, постачальниками, громадськістю, державною та місцевою владою. Визначено основні теоретико-методологічні проблеми ефективності такого управління на українських підприємствах та їх реалізація у національній моделі корпоративного управління. Здійснено порівняння міжнародних та національних принципів корпоративного управління. Проведено аналізування застосування принципів корпоративного управління в практиці господарювання українських корпорацій.