ОСОБЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИХ ОПЕРАЦІЙ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ - МУРАВСЬКА, Леся; РУДА, Тетяна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
В статті розглянуто динаміку зовнішньої торгівлі України в період військового стану. Зокрема, досліджено основні проблеми експорту сільськогосподарської продукції в умовах блокування морських портів, розриву існуючих логістичних ланцюгів постачання, суттєвого зростання логістичних витрат. Проаналізовано законодавчі зміни, що торкнулися порядку здійснення експортно-імпортних операцій за участю вітчизняних суб’єктів господарювання. Також у статті проаналізовано основні тенденції зовнішньої торгівлі продукцією АПК, зокрема зерновими культурами. Визначено перспективи розвитку експорту в умовах війни з огляду на обмежені економічні та організаційні можливості.