МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ЗАСТОСУВАННЯ ПРОЦЕДУРИ СПІЛЬНОГО ТРАНЗИТУ - РУДА, Тетяна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
Статтю присвячено дослідженню міжнародного досвіду з питань здійснення спільного транзиту. Проаналізовано процес розвитку системи транзиту в ЄС. Наведено нормативно-правову базу, що забезпечує унормування питань здійснення спільного транзиту в європейських країнах. Наведено порівняльну характеристику союзного та спільного транзиту, який застосовується в ЄС. Проаналізовано досвід імплементації спільного транзиту на прикладі Грузії, Великобританії, Сербії та Туреччини.