АНАЛІЗ РИЗИКІВ БЕЗПЕКИ НА ОСНОВІ ІНФОРМАЦІЇ, ЩО ПОДАЄТЬСЯ В ЗАГАЛЬНІЙ ДЕКЛАРАЦІЇ ПРИБУТТЯ У ЄВРОПЕЙСЬКОМУ СОЮЗІ - ПОПЕЛЬ, Сергій; ЯКОВЕНКО, Оксана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті розглянуто особливості аналізу ризиків безпеки на основі інформації, яка подана в загальній декларації прибуття у Європейському Союзі. Визначено нормативно-правові основи використання загальної декларації прибуття в країнах Європи. Встановлено сторони, які відповідальні за подання попередніх даних митним органам, строки подання загальної декларації прибуття та обсяг даних, який повинен бути поданий митному органу, залежно від виду транспорту, на якому товари будуть ввезені на митну територію ЄС. Виявлено, що дані зазначені у загальній декларації прибуття, так звані «відомості безпеки», що подаються в прикордонні митниці перед ввезенням товарів на митну територію Європейського Союзу, дають можливість митним органам проводити аналіз ризиків, насамперед з метою визначення ступеня безпеки та належного способу проведення митного контролю. Досліджено процедуру оцінювання ризиків безпеки на основі інформації, що була подана в загальній декларації прибуття в Європейському Союзі.