ВПЛИВ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ НА РОЗВИТОК ІННОВАЦІЙНИХ БІЗНЕС-МОДЕЛЕЙ ЛОГІСТИЧНОЇ СФЕРИ - ХАРУН, Олена; ГРИЦИНА, Леся (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено різноманітні підходи до розуміння категорії «діджиталізація» у вітчизняній та зарубіжній літературі. Визначено та систематизовано складові елементи діджиталізації, її переваги та недоліки. Виділено чотири основні важелі діджиталізації, через які працює цифрова трансформація бізнес-моделі підприємства та три способи впливу цифровізації на зміну компаній та їхніх бізнес-моделей. Представлено перелік найбільш поширених інноваційних цифрових технологій у системі управління логістичними бізнес-моделями та визначено сфери їх застосування. Обґрунтовано необхідність використання інструментів цифрової трансформації бізнес-моделі ланцюгів постачання з використанням визначених світових трендів розвитку логістики та ланцюгів постачання на майбутнє з корегуванням їх на вирішення більш нагальних напрямів світових проблем.