РОЛЬ І МІСЦЕ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА У СТРУКТУРІ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - АНГЕЛКО, Ірина (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті висвітлено роль та місце малого підприємництва в економіці України через призму визначення та оцінки виконуваних ним функцій та завдань. Акцентовано увагу на головних функціях та завданнях малого підприємництва. Визначено, що мале підприємництво відіграє важливу роль у послабленні монополізму та розвитку конкуренції, визначенні темпів економічного розвитку, забезпеченні насичення ринку споживчими товарами та послугами повсякденного попиту, реалізації інновацій. З’ясовано, що вагомий внесок мале підприємництво здійснює у вирішення низки соціально-економічних проблем, зокрема зайнятості та безробіття. Здійснено оцінку інтегрованих показників діяльності суб’єктів малого підприємництва. Узагальнено, що сьогодні, в умовах повномасштабної війни Росії проти України, роль та місце малого підприємництва у структурі національної економіки не лише посилюються, а є необхідними та важливими.