ІНСТРУМЕНТАРІЙ ПОКРАЩЕННЯ ФІНАНСОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ У СИСТЕМІ ЗМІЦНЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА - ДЖЕРЕЛЕЙКО, Світлана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті акцентовано на актуальності планування та реалізації інструментів, спрямованих на покращення фінансового стану та забезпечення економічної безпеки підприємства. Метою дослідження є обґрунтування інструментарію покращення фінансових результатів у системі зміцнення економічної безпеки підприємства. Застосовано методику планування і прогнозування обсягів та структури доходів підприємства на основі обчислення точок беззбитковості, мінімальної рентабельності, ресурснозабезпеченого прибутку. На основі даних фінансово-економічної звітності семи аналізованих у дослідженні підприємств визначено дохід, витрати та показники ефективності (вихідні дані для розрахунку беззбитковості) підприємств. Розраховано та наведено показники критичних меж господарської діяльності (доходу) підприємств. Визначено коефіцієнти відхилення значень доходів у точці ресурсозабезпеченого прибутку від фактичних доходів підприємств, а також коефіцієнти відхилення фактичних обсягів доходів підприємств від доходів у точці беззбитковості. Обґрунтовано напрями та інструментарій покращення фінансових результатів у системі зміцнення економічної безпеки підприємства. Визначено напрями, заходи та структурні підрозділи реалізації потенціалу покращення фінансових результатів у системі зміцнення економічної безпеки підприємства.