ФІНАНСОВА СТРАТЕГІЯ У СИСТЕМІ ФІНАНСОВОГО МЕНЕДЖМЕНТУ ПІДПРИЄМСТВА - НІКОЛЬЧУК, Юлія; ЛОПАТОВСЬКА, Оксана (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2022)
У статті досліджено теоретичні питання формування фінансової стратегії підприємства в сучасних умовах розвитку економіки. Розглянуто різні підходи до визначення поняття «фінансова стратегія підприємства», запропоновано авторський підхід до його трактування. Відображено характерні риси фінансової стратегії підприємства. Зазначено, що фінансова стратегія узгоджується із загальною стратегією підприємства та є чинником забезпечення його ефективного функціонування та фінансового розвитку в майбутньому. Обґрунтовано основні етапи процесу розроблення та формування фінансової стратегії підприємства. Доведено, що фінансова стратегія є ключовим вектором управління підприємством та його виробничо-господарською діяльністю у сучасному глобалізованому, динамічному й конкурентному ринковому середовищі.