МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ПРИЙНЯТТЯ УПРАВЛІНСЬКИХ РІШЕНЬ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ - ГЕЙДАРОВА, Олена; ПАЮК, Вадим (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Розглянуто можливість обґрунтування управлінських рішень щодо вибору інформаційних технологій, використовуючи методи лінгвістичних векторних оцінок, нечіткого логічного висновку, нечіткого відношення переваг. Наведена методика застосування методів методи лінгвістичних векторних оцінок та нечіткого логічного висновку оцінювання можливих значень управлінських рішень при визначенні доцільності запровадження інформаційних технологій в діяльність суб’єктів господарювання в умовах невизначеності (кризи). Визначено, що застосування даного методу, при більш простому математичному апараті, дозволяє оцінити можливі варіанти значень управлінських рішень при якісних вхідних параметрах в умовах кризи.