АНАЛІЗ СТАНУ МЕТАЛУРГІЙНОЇ ГАЛУЗІ УКРАЇНИ В УМОВАХ ВІЙНИ - СМОЛІНСЬКА, Наталія; РАВОК, Соломія (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
Стаття присвячена аналізу стану, проблем та перспектив розвитку металургійної галузі України в умовах війни. Показано теперішній рейтинг України у виплавці сталі та чавуну на світовому ринку. Проведено аналіз найосновніших споживачів продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках. Виявлено низку загроз та викликів для вітчизняної галузі, що мають як внутрішнє, так і зовнішнє походження. На основі проведеного дослідження обґрунтовано перспективні напрями подальшого розвитку вітчизняної металургійної галузі, які охоплюють структурну та географічну диверсифікацію, зменшення залежності від іноземних енергоносіїв та практичне запровадження заходів з боку держави для підтримки діяльності та стабілізації ситуації.