АНАЛІЗ СОЦІАЛЬНО-КУЛЬТУРНИХ ТА ЕКОЛОГІЧНИХ АСПЕКТІВ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ОБ’ЄДНАНИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД В УКРАЇНІ - ГАГАЛЮК, Ольга (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті розглянуто результати аналізу соціально-культурної та екологічної складових, визначено основні особливості даних складових сталого розвитку досліджуваних промислових підприємств в сукупності. Здійснено дослідження основних показників, котрі визначають та відображають соціокультурну складову реалізації гермінативного розвитку промислових підприємств Тернопільщини. Висвітлено негативну динаміку зниження частки прибутку орієнтованої на соціальні потреби як працівників промислових підприємств, так і громади, яку вони представляють. Відмічено зростання показника продуктивності праці на усіх досліджуваних підприємствах. Дослідивши соціально-культурну та екологічну складові слід зауважити, що основними загрозами в подальшому можуть стати зростання рівня інфляції, зниження розміру заробітної плати працівникам промислового підприємства, знищення соціокультурної інфраструктури та забруднення екології через військове вторгнення рф в Україну. В цілому, негативні тенденції вимагають реалізації концепції стратегування дій, акцентованих на посилення основних складових гермінативного розвитку даних промислових підприємств.