NFC ТЕХНОЛОГІЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ЇЇ РОЗВИТКУ - ШАПОВАЛОВА, Катерина; ШЕРЕМЕТА, Поліна (Herald of Khmelnytskyi National University. Economic sciences, 2023)
У статті досліджено систему для проведення безконтактних платежів методами технології NFC. Розглянуто практику еквайрингу як методу торгівлі, що збільшує привабливість бізнесу для клієнта та спрощує процеси в торгівлі для власників та працівників. Визначено актуальність такої системи в Україні та перспективи її розвитку. Проаналізовано наявність на ринку таких систем, комбінації систем, що дозволяють отримати таку ж привабливість для бізнесу та клієнтів. Незважаючи на те, що такі системи приваблюють клієнтів до бізнесу, кількість сервісів, що можуть надавати відповідні послуги клієнту чи бізнесу, залишається незначною, а готових рішень, що об’єднують функціонал для клієнта і продавця одночасно, до сьогодні знайдено не було. Метою статті є подання етапів розробки систем безконтактних платежів, що передають дані між клієнтськими аплікаціями за допомогою технології NFC та сервера на базі мікросервісної архітектури. У статті представлено систему безконтактних платежів на основі технології NFC, її структуру та алгоритм роботи. Вказано, що принцип роботи полягає у отримані та передачі даних від двох кінцевих клієнтів системи до однієї з платіжних систем в певному порядку, що дозволяє безпечно виконувати платіжні операції.